I enhvert køkken er det vigtigt et have et grundlæggende basislager, således man altid kan servere morgen mad eller lave noget mad. Hvor meget man skal have, det er en smags eller temperamentssag. Her er en liste som du kan bruge:
Krydderier
Salt, peber
Karry
Delikatesse
Tørrede krydderurter
Kanel
Muskatnød
Bagepulver
Kolonial
Sukker
Marmelade
Hvedemel
fuldkornsmel
Havregryn
Cornflakes
Majsstivelse
rasp
Saucejævner
Ris
tørret pasta
Hakkede eller flåede tomater på dåse
Tomatketchup
Tomatkoncentrat
Sennep
Mangochutney
Syltede agurker
rødbeder
Bouillontern
2-3 færdige saucer – fx Bearnaise, hollandaise sovs
Kaffe og te
Grønsager
Grove grønsager, som kan holde sig længe fx:
Gulerødder
Kartofler
Løg og hvidløg
Frugt
Citroner og lime
Æbler, eller hvad årstiden byder på.
Brød
Grovbrød, rugbrød
Fiskeprodukter
Tun,
torskerogn,
muslinger,
makrel i tomat,
Køleskabet
Mælk
Cremefraice
Ost
Smør, olie
Æg
Gær