Sådan sparer du penge på elregningen

Hvis du søger på google om hvordan du sparer flest muligt penge på din elregning, så vil du ofte finde gode spare råd, som er rigtigt gode af følge! Men hvad nu hvis du vil spare endnu flere penge og sikre dig at du betale den bedst mulige pris på den “rå” elpris? Det vil jeg give dig en mini guide her. Nu spørger du nok om hvad den “rå elpris” er, det er simpelthen prisen på el uden moms og afgifter. I mange år har det været ganske få øre pr Kwh, man har kunnet  spare, så det har ikke været særligt interessant for de fleste, men med prisstigninger her det seneste år, så kan der være mange tusinde af kroner at spare!

Her er hvad jeg gjorde, for at sikre mig så billigt mulig strøm til vores husholdning.

Jeg startede først med at tjekke mit forbrug via nuværende min elselskab, vi bruger ca 4000 kwh. Er du i tvivl om hvor du finder oplysning om dit forbrug så findes der faktisk denne offentlige portal Eloverblik

Nå, til sagen, sådan er det hvad jeg gjorde en sen aften

  1. gå ind på elpris.dk, her kan du ud fra postnummer og forventet forbrug se hvilke el leverandør, der er billigst i dit område, du kan feks også se om pågældende leverandør lever op til dine ønsker som f.eks. at det er klimavenligt, eller om det er 100% ren vindmølle energi. Du kan også se hvilke vilkår samt hvilke vilkår du binder dig til. Portalen er drevet af det offentlige.
  2. Du bør også besøge elforbundet.dk , som er en erhvervs virksomhed, der lever af at presse el selskaberne til at levere en god pris. Det er den løsning jeg har valgt, i skrivende stund betaler jeg ( pr 1/11/2021) 15 øre ex moms pr KWh – Mit forslag er at du også får et tilbud fra dem

Men hvad nu hvis man ikke orker at holde øje med elprisen selv? Jamen, heldigvis findes der nogle andre gode løsninger, som endda automatisk finder den billigste leverandør og skifter dig hver halve år, uden du skal gøre noget selv, det er ikke en løsning jeg har valgt, men jeg syntes jeg vil nævne dem her, så kan du selv se om det er noget for dig

  1. Kredsløb kalder sig selv for en digital el mægler, der for 29 kr pr måned klarer alt omkring din el aftale
  2. Go switch har samme løsning som Kredsløb, du betaler for et abonnement på 29 kr og de finder den billigste elaftale, de har endda en beregner på forsiden, der viser hvor meget de kan spare dig for om året, ganske smart syntes jeg.

Dette er ikke en fyldestgørende guide, og pris kan hurtigt ændre sig, men brug den gerne som inspiration til, en billigere el regning

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.